Rólunk

2015-ben az FFS-FKSE nyári alkotótáboraként indult, és hamar – igazából már a kezdetekkor –  egy sokkal szélesebb kört szólított meg a fiatal képzőművészeti közegből. Két év alatt az alkotótábor kinőtte magát egy független eseménnyé, így született meg 2017-ben a Köz.kemp.

Köz.össég    köz.eg    köz.tér    köz.vetlen    köz.hasznú    köz.érthető    köz.belép

A Köz.kemp egy olyan tíznapos szakmai-közösségi műhely, mely lehetőséget ad pályájuk elején járó fiatal képzőművészeknek és elméleti szakembereknek arra, hogy a városi létből kiszakadva, új kapcsolatokat hozzanak létre, integrálódjanak a művészeti közegbe, együtt gondolkodjanak, kísérletezzenek, alkossanak. Az alkotótábortábor vázát a csoportos műhelymunka adja, melyeket kortárs képzőművészek és elméleti szakemberek vezetnek egy adott tematika mentén.

Az alkotótábor célja műtárgyak közös létrehozása, a kötetlen alkotás megtapasztalása, és egymás behatóbb megismerése. A napközben zajló műhelymunkák mellett esti filmvetítések, vitaestek, beszélgetések és előadások színesítik a programot.

Az alkotótábor elsősorban, de nem kizárólagosan a két fiatal alkotóművészeket tömörítő szervezet, az FFS és az FKSE tagságát mozgósítja, azonban nyitott azok részvételére is, akik nem tagjai ezen szervezeteknek.

A workshopokat kortárs képzőművészek és elméleti szakemberek vezetik, minden évben az aktuális tematikához illeszkedve. Eddigi workshopvezetők: Biró Eszter, Rádóczy Bálint, Zsámboki Miklós, Bartha Máté, Vető János, Mucsi Emese, Ivan és Igor Buharov, Esterházy Marcell, Frazon Zsófia, Ladik Katalin, Csörgő Attila

Szervezők: Vékony Dorottya, Villing Dóra, Nyíri Julianna, Simon Zsuzsi, Hevesi Judit

kozkemp@gmail.com

%d bloggers like this: