Workshopok

Az alkotótáborban három workshop közül lehet választani, melyeket Hecker Péter festőművész, a Nemmivoltunk crew (Bátory Péter, Brückner János, Falvai Mátyás, Fillér Máté, Szabó Ottó, Tóth Márton Emil) és a SZ.A.F. (Fischer Judit és Mécs Miklós) formációk vezetnek (részletes leírás lejjebb).

Tematika: Witz

A humor lehet egy eszköz arra, hogy hogy elviseljük az elviselhetetlent, hogy feldolgozzuk a megmagyarázhatatlant, hogy tabukról beszéljünk és önkritikát gyakoroljunk. A humor nem pusztán vicc, hiszen a legnehezebb, legkínosabb helyzetekben is kéznél van, segít méltóságunk megőrzésében, ösztönzi az élni akarást. A humoros dolgokban valamiféle ellentmondás rejlik, aminek feloldhatatlansága maga a humor forrása. Hogy min nevetünk, és milyen formában használjuk a viccet, az társadalmi jelenség, korkép is egyben.

Az idei alkotótáborban azokat a témákat keressük, amiket aktualitásukból adódóan a humor és a kritika szemszögéből megvizsgálhatunk. Szeretnénk kísérletet tenni a humor tudatos, csoportos gyakorlására.

Szívesen látunk ezen felül mindenkit, aki a workshopok keretein kívül, egyénileg szeretne dolgozni, ebben az esetben is lehetőség van konzultációra, bemutatkozásra. Várjuk azokat is, akik csak pihenésre, kikapcsolódásra vagy társasági életre vágynak, akár csak pár nap erejéig.

Fodor Dániel Jánosnak köszönhetően idén is biztosítunk egy profi fotólabort nektek. Nyersanyagról mindenki gondoskodjon magának, de korlátozott mennyiségben a helyszínen is lehet vásárolni Foditól.

Workshop Vezetők

Hecker Péter

Emberek, gyertek! | Megpróbáljuk a Witz tiszta szemüvegén át megvizsgálni bekövetkezendő események kiszámítható, vagy kiszámíthatatlan végét. Vizsgálatunk eszközei a különböző művészeti műfajok, úgy mint: festészet, szobrászat, fotó, videó, grafika, zene, performansz, stb., hogy a végén tapasztalatainkat egy Gesammtkunstwerkben foglaljuk össze. Hogy melyek a bekövetkezendő események, azt a workshop során a csoport határozza meg.

Nemmivoltunk crew

Heherde | Tárd szélesre magadban a nevetés szentélyének kapuját! 

A történelem előtti időkben mindannyian testvérek voltunk a kozmikus KRETÉNSÉG egységében. Tarts velünk és elkalauzolunk TÉGED a FORRÁSHOZ, a lényed mélyén búvópatakként csordogáló HÜLYESÉGHEZ. Légy részese az ősi, gyógyító szertartásoknak, melyek során a legrégebbi terápiát alkalmazzuk: a nevetgélést. A mélyszöveti vihorászás révén a feszült izmok oldódnak, a letapadások és görcsök, csomók kilazulnak. E folyamatok természetes módon segítik elő az izmok gyors regenerálódását és a méreganyagok távozását a szervezetből.

Ha te is KERESŐ LÉLEK vagy, jelentkezz foglalkozásainkra:

 • Biofétis humor
 • Prank
 • Hahota-javítás
 • Grimasz TV
 • OGJ (Oldalazó Gnóm Jóga)
 • Narráló éneklés
 • Cellux-gyakorlatok
 • Emutámadás Dzsulival
 • Poop-worskhop
 • Gátmetszés – menekülés a PC-ből
 • És még sok minden más
SZ.A.F.

M.E.G.A. – Fogyi tábor | A programunk messze túlmutat azon, amit valaki egy tipikus fogyi tábor programjától várna. Megérteti velünk, hogy milyen kapcsolatban állunk egymással, és megoldásokat ad a stressz kezelésére az életünkben.

Elkötelezett hozzáállásunkkal a legtöbb embert rá tudjuk venni, akár egy tíznapos tartózkodás során is, hogy fogyatékos legyen. A főbérzékeink, a látás, a hallás, az ízlelés, a tapintás és a szaglás kényeztetését a szakembereink nagy odafigyeléssel és pontossággal végzik, az ember szinte elcsodálkozik azon, hogy vajon mi jöhet még?

foGyatékosságaink elfogadása és szeretete a hatodik érzék birodalmának határáig vezeti a résztvevőket és eljuthatnak abba az egyensúlyi állapotba, ahol az álmaikat és a kívánságaikat olyan alakúvá, méretűvé és súlyúvá formálhatják, amit mindig is elképzeltek maguknak. Ezt a célt ráadásul egy életre szóló élménnyel és a szerzett készségekkel érhetik el.

Abban minden résztvevő garantáltan biztos lehet, hogy minden fillér, amit ebbe a programba fektet, biztos elégedettséget szül, hiszen szert tehet arra a példaértékű, modell típusú alkatra, amit mindig is szeretett volna, optimális módon lesz képes kialakítani életvitelét és helyreállítani az önbecsülését.

Megértéssel vagyunk a résztvevők felé, és a mi elégedettségünket is az jelenti, ha egy ilyen színvonalú fogyi tábor után sokkal többet visznek haza a vendégeink, mint csak a vékony pénztárcát.

(Jelentkezni egész alakos meztelen képpel lehet)

Szájjal és Aggyal Festők Világszövetsége

Vida Vera: A nem vicces humor | Tök kellemetlen a kemp idei témája. Kevés olyan rizikós dolog van, mint a humor, de főként a nevetés. De még mennyire egy Sas kabarén és Mórickán szocializálódott társadalomban! Azért nevetsz, mert valami tényleg vicces? De szándékosan vicces, vagy kineveted? Ha egy vicc bántó és paraszt, de vicces, akkor nevethetsz? Klasszikus hazai kategóriák a zsidó, a cigány, a székely, meg a szőkenős.

És például kinevethetsz egy elesettet? Legyen teljes humorügyi liberalizmus? Ha nem akarsz vicces lenni, az vicces? És ha nagyon humoros akarsz lenni és mégse nevet senki, az mi? Ha magadon nevetsz, azt velejében más is értheti? De hogy lehet igazán profin működésképtelen humort létrehozni? A szóvicc lehet más, mint fárasztó? Amúgy szeretjük ha fáj? Remek táptalaj lesz a fenti kérdések megválaszolására a magyar nyelv, a művház és a hazai humoripar.

* ezt a workshopot legnagyobb bánatunkra mégsem tudjuk elindítani, de reméljük  a jövőben lesz alkalmunk pótolni!

A jelentkezéssel kapcsolatosan minden infót itt megtaláltok!